PulPac går med i nya industrialliansen 4evergreen

Linus Larsson, VD för PulPac. Foto: PulPac

PulPac har gått med som ny medlem i 4evergreen. 4evergreen är en nybildad europeisk allians som förenar hela branschens värdekedja och främjar samarbete och innovation för en hållbar och cirkulär ekonomi inom fiberbaserade förpackningar. Initiativtagare är Cepi, de papperstillverkande industriernas branschorganisation i Europa.

– Det gemensamma målet för 4evergreen-alliansen är att fullända cirkuläriteten, samtidigt som man ökar medvetenheten om fördelarna med fiberbaserade förpackningar, till exempel låg miljöpåverkan. Genom att göra detta arbete strävar vi efter att höja den totala återvinningsgraden av fiberbaserade förpackningar till 90 procent till 2030. Innovation står i centrum för vår allians och PulPac, med sin innovativa fiberformande teknik, är en mycket välkommen medlem ”Säger Susanne Haase, programdirektör, 4evergreen Alliance, i ett pressmeddelande.

Medlemmar i 4evergreen är bland andra International Paper, MM Group, Stora Enso, UPM och Smurfit Kappa, men även konverterare som Tetra Pak och AR Packaging. Alliansen bildades 2020.

– Det vi tar med till denna allians av experter och världsledare är en ny produktionsteknik som kan påskynda övergången till fiberbaserade förpackningar ytterligare och öppna nya möjligheter för kostnadseffektiva hållbara fiberlösningar. Vi kan omvandla fiber till förpackningar upp till tio gånger snabbare än konventionella fiberbildningsmetoder, samtidigt som vi minskar koldioxidutsläppen med upp till 90%, och dessutom sparar stora mängder värdefullt vatten. Vi har en stark övertygelse om att partnerskap mellan branscher och värdekedjor är en integrerad del för att låsa upp den mycket snabba förändring som behövs idag, när världen letar efter en övergång till en hållbar cirkulär ekonomi, säger Linus Larsson, VD för PulPac.