ABB får order på två pappersprovningssystem till Europas största kartongbruk

Foto: ABB

ABB har fått en order på två av bolagets L&W Autoline automatiska pappersprovninssystem till MM Board and Paper som driver Europas största kartongbruk. Det skriver nyhetsbyrån Finwire.

Ett underhållsavtal har också tecknats för systemen. Något ordervärde har inte avslöjats.

Systemet sägs minska köbildningen i processen och tar även bort behovet för manuell testning av papperet, samt kan en stor mängd data lagras, vilket möjliggör att se kvalitetstrender över tid.

- Vårt FoU-team arbetade nära tillsammans med kunden på förhand för att utföra provningar av böjstyvheten vid vår L&W-anläggning i Sverige, eftersom vi vet hur viktigt detta var för MM. Det bekräftade att vår senaste generations L&W Autoline är den bästa lösningen på marknaden idag som kan uppfylla samma standarder för automatisk böjstyvhetsprovning som i laboratoriet.säger Stephan Dresel, säljare på ABB.  

Med nya L&W Autoline kan bruken fatta mer informerade beslut och vidta korrigerande åtgärder snabbare, enligt ABB. Därigenom kan pappers- eller kartongtillverkare optimera sina produktionsmål och uppnå jämnare prestanda och högre lönsamhet.

Provningsmodulerna, som är samma för de båda enheterna, omfattar glans, Bendtsen, PPS, tjocklek, Elrepho, fukt och gramvikt.