Sveaskog höjer virkespriserna

Foto: Sveaskog

Sveaskog märker en stark efterfrågan på trävaror, massa, papper och kartong i Sverige och resten av världen. Sågverken och den övriga skogsindustrin har stort behov av råvara, konstaterar Sveaskog och höjer därför priserna för Sveaskogs virkesleverantörer i hela landet, på både timmer och massaved.

I Norr- och Västerbotten justeras inköpspriset på timmer upp med 30 kr/m3fub och i södra Norrland och Mellansverige med 25 – 40 kr/m3to.

I Götaland är höjningen 30 kr/m3fub.  

Massavedspriset på barr, gran (där det sorteras ut) och löv höjs med 20 – 40 kr/m3fub beroende på sortiment och geografi.

– Våra kunder i norr går som tåget och Sveaskogs leveranser är mycket efterfrågade. Det innebär att Sveaskog även fortsättningsvis, och med god marginal, kan erbjuda de högsta prislistorna till privata skogsägare i norra Sverige, säger Anette Waara, chef för Sveaskogs marknadsområde Nord, i ett pressmeddelande.

– Prishöjningen bidrar till att fortsätta förbättra lönsamheten i skogsbruket, för såväl små som stora skogsägare, och motiverar till hög aktivitet i skogen med både föryngringsavverkning och gallring, säger Roger Johansson, marknadschef för Sveaskogs marknadsområde Syd.