DS Smith väljer ABB för uppgradering av pappersbruk

Foto: ABB

ABB har fått ett kontrakt från DS Smith för uppgradering av deras bruk i Kemsley i Storbritannien, det näst största returfiberbaserade pappersbruket i Europa med en årlig produktionskapacitet på mer än 840 000 ton.

ABB stödjer brukets utveckling med distribuerade styrsystemet (DCS) och uppgradering av samtliga drivsystem för PM3, PM4 och PM6. Det uppgraderade DCS-systemet kommer integreras i hela bruket och på ett säkert sätt ansluta allt i ett enda system för bättre och mer automatiserad funktionalitet samt enklare underhåll.

ABB levererar också ett ettårigt supportavtal, den senaste cybersäkerheten och två nya virtuella mätenheter för PM4, som utför onlineberäkningar av styrka och vikt.

Planerad leverans för systemet är tredje kvartalet 2022. Ett stegvist införande av systemet kommer att ske i samband med det planerade underhållsprogrammet under de påföljande månaderna.

–DS Smith är en ledande europeisk och amerikansk papperstillverkare med en tydlig vision om sin framtida verksamhet. Kemsley bruk är ett utmärkt exempel på en enhet med framsyntheten att planera för den större digitalisering som snabbt slår igenom inom massa- och pappersindustrin, säger Jan-Willem Bos, regional Industry Lead på ABB Pulp and Paper, i ett pressmeddelande.