Magnus Hall föreslås till ny styrelseordförande för Södra

Magnus Hall. Foto: Södra

Södras valberedning föreslår att Magnus Hall väljs till ny styrelseordförande för Södra. Även tre nya styrelseledamöter föreslås inför stämman 24 maj.

– Med vårt förslag får vi en stark styrelse med stor kompetens på områden som är viktiga för Södras medlemmars framtid. Det handlar om att skapa goda förutsättningar för hela kedjan mellan skogsgård och kund – oavsett om kunden bygger hus, tillverkar textil eller köper en upplevelse, säger valberedningens ordförande Ingemar Thorstensson.

Magnus Hall, född 1959, har suttit i Södras styrelse sedan 2020 och har lång erfarenhet från det svenska näringslivet. Under närmare sex år var han koncernchef för Vattenfall och avslutade sitt uppdrag 2020. Dessförinnan var han vd för Holmenkoncernen under tio år med tidigare bakgrund som divisionschef och ansvarig för specialpappersområdet inom tryckpapper. Tiden på Holmen medförde uppdrag som ordförande för Skogsindustrierna och senare också ordförande för CEPI, som organiserar Europas pappers- och massaindustri.