Afry levererar digital plattform för industri 4.0 till Metsä Board Husum

Foto: Metsä Board

Metsä Board har valt Afry som leverantör av en digital lösning för en mer automatiserad logistikhantering på deras site i Husum.

Metsä Board i Husum, strax norr om Örnsköldsvik, uppgraderar bruket för ökad produktionseffektivitet. En del i investeringen är ett nytt modernt digitalt IT-system för att hantera produktflödet från pappersmaskin och framåt i flödet.

Systemlösningen innebär en integrerad funktion som enligt Afry möjliggör en nära kommunikation med underliggande logistiksystem som kontrollerar det fysiska produktionsflödet, som exempelvis autonoma truckar och kranar för förflyttning av rullar.

–Det är viktigt för oss att vi har en tillförlitlig och modern lösning som stöttar vår nya produktionsprocess. Vi har höga krav på vår process, vilket också kräver en systemlösning som kan integreras och fungera med andra digitala system på ett smidigt sätt,säger Daniel Nordkvist, Process Manager, Metsä Board Husum.

–Vi gläds åt ett fortsatt förtroende i vårt långsiktiga samarbete med Metsä Board i Husum och att få bidra med en toppmodern digital lösning som kommer att generera ytterligare ökad kapacitet i produktionen av förnyelsebar förpackningsmaterial, säger David Andersson, Business Segment Manager Digitalisation på AFRY Process Industries Sverige.

Det nya digitala lösningen är beräknad att vara i drift hösten 2023.