DS Smith öppnar två nya fabriker

Foto: DS Smith

Förpackningsjätten DS Smith invigde nyligen två nya förpackningslinjer i Europa. Det är en investering på totalt 100 miljoner pund i två toppmoderna förpackningsanläggningar i Castelfranco Emilia, Italien, och Belchatow, Polen.

Brittiska DS Smith framhåller att anläggningarna inte bara fokuserar på återvinningsbara fiberbaserade förpackningar, utan också på marknadens krav på lösningar för att ersätta plast.

Fabrikerna kommer att ge omkring 250 nya jobb.

Bolaget tycker särskilt på de innovativa tekniska lösningar som införs i anläggningarna.

I fabriken i Castelfranco Emilia kommer till exempel automatiserad vertikal lagerhållning att kommunicera automatiskt med maskiner på fabriksgolvet för att maximera produktiviteten. I Belchatow kommer Augmented Reality-tekniker att användas ”för att hjälpa kunder att visualisera och samskapa nya hållbara innovationer med DS Smith-experter, med stöd av analys av marknadstrender och shoppingbeteenden”.

Anläggningarna blir också energieffektiva då man i den italienska fabriken kommer att använda AC-anläggningar som drivs av ett geotermiskt system som hämtar upp vatten från en 90 meter djup brunn, som håller fabriken varm på vintern och sval på sommaren.