Två pappersbruk i Storbritannien i konkurs

Bild: Arjowiggins

Två pappersbruk i Storbritannien har ansökt om konkurs, däribland en fabrik, Stoneywood i Aberdeen, med anor som går tillbaka till 1738. 368 av 463 anställda får lämna företaget. En personalstyrka på 93 personer kommer att behövas för att fortsätta driva bruken med begränsad aktivitet, under en övergångsperiod då man undersöker möjligheterna till försäljning av anläggningar och tillgångar.

Bolaget som driver anläggningarna bildades så sent som 2019 genom att ledningen köpte ut företaget från de tidigare ägarna, franska Arjowiggins.

Sedan dess har företaget verkat under tuffa marknadsförhållanden, först på grund av pandemins inverkan på handel och kassaflöde, med förluster som förvärrats på senare tid genom de betydande ökningarna av energikostnader och priset på råvaror, inklusive massa. Det skriver Insider.co.uk.

Enligt ett uttalande från konkursförvaltarna har ledningen undersökt alla alternativ för att säkra verksamhetens framtid, men har tvingats säga upp 368 av koncernens 463 anställda i Storbritannien.