Metsä Board vinner Finlands utmärkelse för cirkulär ekonomi

Markku Leskelä, SVP Development, Marjatta Punkka, Manager, Product Safety & Management Systems och Harri Pihlajaniemi, SVP Production, samtliga från Metsä Board. Foto: Metsä Board

Metsä Board har vunnit Finlands utmärkelse för cirkulär ekonomi och priset för finsk kvalitet som utses av Excellence Finland. Båda utmärkelserna baseras på en bedömning med den internationella EFQM-modellen (European Foundation for Quality Management).  

I sin motivering konstaterar juryn att Metsä Boards processer för att definiera inriktning, implementera strategi, övervaka och rapportera resultat är relevanta och fungerar effektivt.  

 Metsä Board har också lyckats utveckla effektiva samarbetsformer inom sitt nätverk.  

– Vår roll som föregångare i den fossilfria cirkulära ekonomin kräver att vi ständigt utmanar vårt sätt att tänka och anammar nya verksamhetsmodeller. Förra årets utvärdering gav mycket användbar feedback och hjälpte oss att identifiera förbättringsområden som vi har utvecklat under de senaste åren. Årets pris visar att vi har tagit ytterligare ett steg framåt, vilket hela vår personal förtjänar tack för, säger Metsä Boards vd Mika Joukio i ett pressmeddelande.