Södra prisas som en av Sveriges främsta arbetsgivare

Foto: Södra

Södra har tilldelats utmärkelsen Karriärföretag 2023. Syftet med Karriärföretagen är att belöna arbetsgivare som framgångsrikt satsat på karriär- och utvecklingsmöjligheter samt att hjälpa studenter och unga arbetstagare att hitta framtida arbetsgivare.

– Vi på Södra är givetvis otroligt stolta och glada för utmärkelsen som Karriärföretag 2023. Utmärkelsen stärker oss i vårt arbete med människor och kultur i centrum för att tillsammans skapa framtiden. Detta börjar med en verksamhet där varje sekund ska präglas av trygghet, säkerhet och en omtanke om varandra, säger Södras HR-direktör Isabella Wärvik.

Karriärföretagen listar årligen de främsta arbetsgivarna i Sverige och i år har närmare 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner klarat urvalsprocessen och matchat grundkriterierna. Samtliga organisationer granskas därefter av Karriärföretagens expertpanel som består av specialister inom HR, webb, karriärrådgivning, sociala medier och marknadsföring. De 300 organisationer som får högst poäng går vidare till bedömning och juryn har utsett Södra till Karriärföretag 2023. Juryns motivering lyder: 

”Södra är en etablerad arbetsgivare som erbjuder goda karriärmöjligheter för den yngre målgruppen. Här kan man utvecklas och få bra stöd i sin karriär. I en spännande bransch har Södra byggt upp ett employer brand som är unikt. Med sitt stora engagemang ser vi att Södras utvecklats och därmed tar en tydlig position som en attraktiv arbetsgivare.”