ABB investerar i ny automationsprogramvara för massa- och pappersbruk

Bild: ABB

ABB har lanserat sitt nya program QCS Automation Software Maintenance (ASM) som ska hjälpa massa-, pappers-, förpacknings- och mjukpappersbruk att maximera sina systeminvesteringar.

Med det nya QCS ASM får underhållschefer som uppgraderar sitt system inte bara den omedelbara fördelen av ett nytt system, utan de får också tillgång till de senaste funktionerna och releaserna av den aktuella programvaruversionen, framhåller ABB.  ”Tidigare var dessa stegvisa förbättringar inte alltid så lätta att komma åt, vilket innebar att brukscheferna satt fast med den ursprungligen implementerade versionen av ett specifikt system”.

ABB:s senaste livscykelhanteringsprogram ska förhoppningsvis eliminera komplexiteten och kostnaden för att få tillgång till nya programreleaser och funktioner, rättelser och förbättringar mellan de större systemuppgraderingarna.  

Det nya programmet möjliggör också en mer kostnadseffektiv, proaktiv systemhantering genom att erbjuda flera programnivåer som passar olika kunders behov.

– Det som främst utmärker detta utbyggda program är den uppdaterade och skräddarsydda kundsupporten, säger Carl-Magnus Tjeder, global produktchef för Paper Machine Controls på ABB.

– Det här är ett stort steg för operatörer som redan har den senaste versionen, och som nu kan få nya funktioner kostnadseffektivt levererade av serviceteam snarare än projektteam när de så önskar.

QCS ASM är anpassat för kundens underhållschefer, produktionschefer och systemtekniker.