EU-kommissionen godkänner Stora Ensos förvärv av De Jong Packaging

Foto: De Jong Packaging

Stora Enso har fått EU-kommissionens godkännande för att fortsätta förvärvet av De Jong Packaging Group, som tillkännagavs i september 2022. Slutförandet av transaktionen förväntas vara klart i början av 2023. Det framgår i ett pressmeddelande.

Nederländska De Jong Packaging Group uppskattas ha ett bolagsvärde om cirka 1 020 miljoner euro och är en av de största producenterna av wellförpackningar i Benelux. Stora Enso ser fördelar i företagets produktportfölj och geografiska läge, som man menar kommer att komplettera och stärka Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri.

– I linje med vår strategi investerar vi i att växa vår marknadsandel inom förnybara och cirkulära förpackningslösningar. De Jong Packaging Group har en stark position inom sektorn för wellförpackningar och en imponerande kundbas. Att förvärva deras verksamhet är ett led i vår strategiska riktning att avancera inom förnybara förpackningslösningar i Europa, sade Annica Bresky, VD och koncernchef på Stora Enso, när förvärvet tillkännagavs.

Förvärvet finansieras med befintlig likviditet och bilaterala låneavtal.