Voith flyttar in i ny verkstad och kontor i Karlstad

Foto: Voith

Tyska Voith har nyligen invigt en ny verkstad med kontor i Karlstad. Den nya anläggningen ska avsevärt öka kapaciteten för uppgradering av skruvpressar och silar för att kunna serva Skandinavien och hela Europa. Här ska man också kunna modernisera annan utrustning såsom roterande ventiler, vakuumpumpar och rullar.

– Vår nya lokal i Karlstad är en tydlig investering i framtiden för Voith Paper i Sverige. Våra kunder drar nu nytta av den senaste utrustningen, en högre kapacitet och ett ännu bredare utbud av uppgraderingstjänster än tidigare, säger Jan Haraldsson, verksamhetschef på Voith Paper Fabrics Högsjö AB, i ett pressmeddelande.

Med den nya anläggningen i Karlstad ersätter Voith en befintlig för sin Products & Services-division, fördubblar kapaciteten inom skruvpressupprustningar för att, som det heter, möta ökade kundkrav inom detta område. De största skruvpressarna kan nu ses över i Voiths anläggning, vilket enligt företaget gör det möjligt för kunder att avsevärt minska stilleståndstiden. Dessutom är den nya anläggningen utrustad med en större traverskrankapacitet.

– Den utökade krankapaciteten gör att vi kan serva våra kunder med ett bredare utbud av uppgraderingstjänster, säger Krister Nygard, Service Center Director Scandinavia på Voith PaperFabrics Högsjö AB.