Ny styrelseordförande och vd för TreeToTextile

Foto: TreeToTextile

Det svenska fiberteknologiföretaget TreeToTextile har utsett en ny styrelseordförande i Ole Terland, idag Senior Vice President på SCA AB, och ny verkställande direktör, Roxana Barbieru, idag Vice President Emerging Business & Alliance Management på Stora Ensos Biomaterials Division.

 –  TreeToTextile har en helt unik teknologi och jag ser det som ett privilegium att vara med på resan att sprida teknologin brett och på det sättet minska textilindustrins klimatpåverkan, säger Ole Terland, i ett pressmeddelande.

TreeToTextiles fiber bygger på en kemisk process där cellulosa från ved förädlas till textilfiber. Enligt företaget är mer energieffektiv och använder mindre mängd kemikalier än konventionell fiberproduktion.

– Vi vill hälsa både Roxana och Ole varmt välkomna till TreeToTextile och vår fortsätta tillväxtresa. Tillsammans kommer de att bidra med bred erfarenhet och spela en nyckelroll när vi skalar upp vår teknologi, säger Nils Månsson, avgående styrelseordförande på TreeToTextile och Category Manager på Inter IKEA Group.

TreeToTextile grundades 2014 av entreprenören Lars Stigsson, H&M Group och Inter Ikea Group. De första fibrerna producerades under 2016 och tekniken verifierades under 2017.