Gugler GmbH söker ekonomisk räddning – pionjär inom miljövänlig tryckteknik i svårigheter

Guglers fabrik med solpanelet på taket i tyska Melk. Foto: Gugler

Den ekologiska tryckerijätten Gugler GmbH har ansökt om rekonstruktion vid landstingsrätten i St. Pölten den 8 november 2023. Företaget, som länge varit ledande inom miljövänlig tryckteknik, står nu inför ekonomiska svårigheter.

Som en pionjär inom branschen för ekologiskt tryck, har Gugler GmbH under över 30 år kombinerat innovation med de högsta miljöstandarderna. Med ett globalt sortiment av hållbara och hälsosamma material för tryck av böcker och publikationer har företaget blivit en världsledare. Bara i år erhöll de ett GOLD-certifikat i Cradle to Cradle®-certifieringen.

Klimatvänliga tryckprodukter

De ekonomiska problemen har orsakats av den allmänna ekonomiska situationen, ökade produktions- och råvarukostnader, särskilt för papper, samt en minskad efterfrågan på tryckprodukter. Företaget, som grundades 1989, hade en omsättning på över 11 miljoner euro och sysselsätter 100 anställda. Nu hoppas man på att genom partnerskap med en internationell investerare kunna fortsätta producera sina klimatvänliga tryckprodukter.

Ernst Gugler, grundare och VD för företaget, ser rekonstruktionsförfarandet som en möjlighet till en nystart. Miteigentümer Reinhard Gugler uttrycker sitt beklagande över att företagets problem även drabbar andra företag.

Gugler GmbH uppmanar alla som värderar högkvalitativa, miljövänliga tryckprodukter och rådgivning för grön omställning att stötta företaget i denna kritiska tid. Varje beställning bidrar till företagets överlevnad, och man vädjar till sina värdefulla leverantörer om fortsatt stöd.

Internationell pionjär

Gugler GmbH, med säte i Melk vid Donau, har tre affärsenheter: gugler* DruckSinn – hållbar tryckteknik, gugler* MarkenSinn – grön och inkluderande kommunikationsbyrå, samt gugler* SinnBildung – konsulttjänster för grön omställning. Företaget har mottagit flera utmärkelser och Ernst Gugler är känd som en internationell pionjär inom ekologisk tryckteknik.

Källa: Gugler GmbH