Canon sätter ny standard för miljövänliga kartongförpackningar och skrivare

Levereras i nya miljövänliga förpackningar. Canons tre nya skrivare i imagePROGRAF GP-serien (GP-526S/546S/566S) använder det nya LUCIA PRO II-pigmentbläcket för att enligt företaget leverera utskrifter av hög kvalitet med klara, iögonfallande färger perfekta för produktannonser. Med hög utskriftshastighet och förbättrad reptålighet blir efterbearbetningen både enklare och mer tidsbesparande. Skrivarnas nya yttre design och inre belysning förbättrar användarnas dagliga arbete med utskrifter. Foto: Canon

Canon lanserar sin senaste innovation, imagePROGRAF GP-serien (GP-526S/546S/566S) för storformatsutskrifter, som nu levereras i nya miljövänliga kartongförpackningar. Detta markerar ett viktigt avsteg från den traditionella användningen av styrofoam och är en del av Canons löpande arbete för att minska sin miljöpåverkan och uppnå globala hållbarhetsmål.

De nyligen lanserade skrivarna, som är anpassade för marknaden i Asien-Stillahavsområdet, använder sig av den avancerade LUCIA PRO II-pigmentbläcket som förbättrar utskriftskvaliteten och hållbarheten. Canon har lyckats minska användningen av polystyrenskumförpackningar med 89,5 procent för modellen GP-546S. Bytet till wellpapp underlättar inte bara avfallshantering utan minskar också avfallsgenereringen väsentligt under installationsprocessen.

Höghastighetsfunktion

GP-seriens skrivare är utformade för att effektivisera utskriftsprocessen med sina höghastighetsfunktioner, förbättrad repbeständighet och förstärkt interiörbelysning, vilket förhöjer användarupplevelsen i det dagliga utskriftsarbetet. Dessutom har dessa skrivare en hög färgåtergivning och uppnår 96 procent täckning av Pantone formula guide solid-coated colour book, vilket gör dem idealiska för utskrift av produktannonser som kräver exakta företagsfärger.

En framträdande egenskap hos GP-serien är dess smarta rullpappersfunktion som automatiskt identifierar papperskällan och typen samt uppskattar mängden kvarvarande papper. Denna funktion accelererar pappersmatningsprocessen, vilket förenklar skrivarens underhåll och säkerställer en konsekvent drift utan behov av manuell hantering.

Ny bläckstrålepress

I linje med Canons åtagande för innovation och hållbarhet lanserade företaget också LabelStream LS2000 bläckstrålepress för etikettomvandlingsapplikationer på den amerikanska marknaden mot slutet av 2023. Detta steg understryker Canons engagemang för att utveckla produkter som inte bara uppfyller de högsta prestandastandarderna utan också bidrar positivt till miljöbevarande.

Källa: Canon