Italiensk innovation stärker Al Mulla Groups framtid

Maskinen installerades hos Al Mulla Industries i december 2023 och levde omedelbart upp till förväntningarna med sin hållbara, flexibla och effektiva teknologi. Foto: Microline Group

Microline, en italiensk pionjär inom design och tillverkning av maskiner och system för finpappersindustrin och sekundärförpackning, stärker sitt globala fotavtryck. I ett nyligt samarbete har Microline utrustat Al Mulla Group, ett framstående konglomerat baserat i Förenade Arabemiraten, med ett toppmodernt rullförpackningssystem.

Al Mulla Group, grundat 1974, har vuxit till en mångsidig koncern med verksamhet inom handel, entreprenad, bilindustri, marin teknik och rese- och turistnäring. I deras portfölj ingår Al Mulla Industries LLC, ledande inom konvertering av tissu-produkter i Mellanöstern, vilket upprätthåller kontinuerliga förbättringar av processer och teknologi, understött av automatiserade och kvalitetssäkrade produktionssystem. Företagets satsning på industriella och kommersiella rullprodukter krävde nyligen en uppdatering av deras produktionsenhet.

Med över tjugo års erfarenhet i att skräddarsy lösningar för förpackning och hantering av tissuprodukter, blev Microline det självklara valet för Al Mulla Group. Den Bologna-baserade tillverkaren är känd för sina pålitliga och högpresterande maskiner, skräddarsydda för att uppfylla globala kunders behov.

Minimerar materialspill

Microline levererade en AL80 horisontell förpackningsmaskin – en av de mest populära i företagets sortiment – tillsammans med en krympförpackningstunnel och en inmatningssorterare. Designad med pappersindustrin i åtanke, prioriterar AL80-maskinen att minimera materialspill under förpackningscykeln utan att kompromissa med prestanda. Tack vare användning av extremt tunna filmer och en avfallsfri förpackningsprocess krävs endast en liten mängd förpackningsmaterial.

En av de mest framträdande egenskaperna hos AL80 är dess förmåga att skonsamt och exakt hantera produkter, vilket garanterar att även de mjukaste rullarna inte deformeras eller märks av präglingen. Denna precision minimerar produktionsspillet och ökar produktiviteten och effektiviteten. Med utrustningen som levererats till Al Mulla kan man hantera enkel-, dubbel- eller trippelrullar med en produktionstakt på 70 rullar per minut för enskilda paket och 120 rullar per minut för dubbelpaket, beroende på storlek och antal produkter.

Främjar besparing

Maskinen installerades hos Al Mulla Industries i december 2023 och levde omedelbart upp till förväntningarna med sin hållbara, flexibla och effektiva teknologi. Alla Microline-maskiner är modulärt designade och erbjuder möjlighet att använda olika matningssystem och hantera olika typer av produkter. Deras lösningar främjar besparingar inte bara när det gäller förpackningsmaterial utan även i energiförbrukning.

Denna "Made in Italy"-innovation för Mellanöstern marknadsför en framtid där hållbarhet och effektivitet står i centrum för den industriella utvecklingen.

Källa: Pap News