Metris UX: Framtidens digitala plattform för effektiv industriproduktion

Denna plattform är ANDRITZ svar på industrins växande behov av digitalisering och effektiviseringslösningar, vilket banar väg för framtidens produktion. Bild: ANDRITZ

Metris UX är ANDRITZ senaste bidrag till den digitala revolutionen inom industrin, en omfattande plattform designad för att maximera effektiviteten och produktiviteten i produktionsanläggningar.

Denna innovativa plattform omfattar fyra huvudkategorier av digitala lösningar: Tillgångsprestanda och underhållshantering, Processanalys och produktionsinformation, Processoptimering och Produktionshantering. Tillsammans bildar de en robust grund för att hantera och optimera industriella processer.

Tillgångsprestanda och underhållshantering

Hälsan hos en produktionsanläggnings tillgångar är avgörande för företagets styrka och produktivitet. Genom införandet av Asset Performance Management (APM) siktar Metris UX på att avsevärt förbättra tillförlitligheten och tillgängligheten hos fysiska tillgångar samtidigt som risker och driftskostnader minimeras. Plattformen utökar automatiseringens omfattning över hela produktionsanläggningen och erbjuder därmed stöd för effektivitetsövervakning och beslutsstöd i enlighet med ISO 55001-standard för tillgångshantering.

Processanalys och produktionsinformation

Processanalys och produktionsinformation är metoder för analys och aggregering av information som stödjer produktionsaktiviteter, samla nödvändig information för att öka processens effektivitet och effektivitet. Metris UX tillhandahåller verktyg och AI-funktioner för att ansluta och visualisera data i realtid, med möjligheter för sökning och mönsterigenkänning som kan förutse processer och utrustnings prestanda.

Processoptimering

Optimering innebär förmågan att producera den bästa produkten till lägsta kostnad, varje timme på dagen, baserat på aktuella realiteter, begränsningar och möjligheter. Metris analytiska programvara samlar systeminformation från varje kontrollkrets, reglerventil och motor, samt alla variabler i processen. Programvarans sofistikerade signalbehandling och statistiska verktyg identifierar kontrollkretsar och tillgångar som inte presterar optimalt och förutser den ekonomiska inverkan detta kommer att ha på processen.

Produktionshantering

Metris UX erbjuder funktioner som sträcker sig från verktyg för att samla, övervaka och analysera aktuell och historisk data till applikationer som stödjer beslutsfattande. Plattformen tar ett helhetsgrepp om produktionen och sätter mål som optimerar alla produktionsområden samtidigt, genom att hantera allt från massbalanser, energi, ånga, kemikalier som kan antingen simuleras eller optimeras.

Metris UX representerar en allt-i-ett-plattform för riskbaserad hantering med säker fjärranslutning, tillståndsövervakning (Metris VIBE), planering, IDEAS-simulering, digital tvillingteknik (Metris DIGITAL TWIN), och optimering av processprestanda (Metris OPP).

Källa: ANDRITZ