Valmet levererar mjukpapperslinje till Crown Paper Mill i Saudi Arabien

Valmet’s Advantage DCT 200 mjukpappersmaskin är utrustad med den senaste tekniken för att säkerställa högsta möjliga produktkvalitet och minskad energi- och vattenförbrukning. Foto: Valmet

Crown Paper Mill investerar i en andra Valmet Advantage DCT mjukpappersline, inklusive ett omfattande automationspaket, flödeskontrollsventiler och Industriella internetlösningar, den här gången till sitt nya pappersbruk i Saudi Arabien. Målet med investeringen är att möta konsumenternas ökande efterfrågan på mjukpapper av hög kvalitet och med låg miljöpåverkan. Uppstart är planerad till andra halvan av 2025.

Ordern ingår I Valmets orderingång, första kvartalet 2024. Värdet på ordern avslöjas inte.

Valmet och Crown Paper Mill har en historik av bra samarbete. De köpte sin första mjukpappersmaskin från Valmet 2016 vilken installerades i Abu Dhabi. Den nya Advantage DCT200 linjen är den första som ska installeras på deras nya pappersbruk nära Dammam i Saudi Arabien.

– Valmet är och har varit en oumbärlig partner i Crown Paper Mills framgång. Den banbrytande tekniken och deras orubbliga stöd har lyft vår verksamhet, vilket gör Valmet till en ovärderlig bidragsgivare till vår branschledande position. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och delad framgång, säger Abdullah Al Katheeb, Managing Director, Crown Paper Mill.

– Det har varit ett nöje att följa Crown Paper Mill från igångsättning av den första Valmetmaskinen. De beaktar alla nödvändiga detaljer för att producera premiumpapper med hög energieffektivitet och fokuserar på detaljer i alla aspekter. Vi är stolta att ännu en gång ha valts som leverantör och samarbetspartner. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att den nya maskinen ska bli lika framgångsrik som den tidigare, säger Kent Nika, Sales Director South America, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet.