Valmet levererar mjukpapperslinje till Saudi Arabien

Bild: Valmet

Crown Paper Mill investerar i en andra Valmet Advantage DCT mjukpappersline, inklusive ett omfattande automationspaket, flödeskontrollsventiler och Industriella internetlösningar, den här gången till sitt nya pappersbruk i Saudi Arabien.

Målet med investeringen är att möta konsumenternas ökande efterfrågan på mjukpapper av hög kvalitet och med låg miljöpåverkan. Uppstart är planerad till andra halvan av 2025.

Ordern ingår I Valmets orderingång, första kvartalet 2024. Värdet på ordern har inte offentliggjorts.

Den nya mjukpapperslinjen har en designhastighet på 2,200 m/min och en bredd på 5,6 meter. Produktionslinjen är optimerad för att spara energi och leverera utmärkta pappersegenskaper. Linjen har en årlig produktionskapacitet på 70,000 ton.

Valmets leverans omfattar en komplett mjukpapperslinje med en Advantage DCT200 mjukpappersmaskin utrustad med OptiFlo inloppslåda och Yankee cylinder. Den kommer också att ha den senaste Advantage-tekniken med bland annat ViscoNip press, AirCap Heli kåpa med luftsystem, WetDust dammhanteringssystem och en SoftReel rullstol samt en Focus omfullningsmaskin.