Essity investerar i nytt forskningscenter inom Professional Hygiene

Förutom Frankrike har Essity FoU-center i Mexiko, Sverige, Tyskland och USA. Bild: Essity

Essity investerar i ett nytt globalt forsknings- och utvecklingscenter för pappershygienprodukter i Alsace i Frankrike. Anläggningen kommer att fokusera på den växande efterfrågan på mjukpapper under bolagets egna varumärken och produkter inom Professional Hygiene. Det framgår av ett pressmeddelande.

Essitys nuvarande FoU-center i Frankrike har de senaste åren ansökt om 25 patent för olika innovationer, såsom Lotus Aqua Tube (nedspolningsbara toalettrullar), Lotus och Okay Sans Tube (toalettpapper utan rulle), Tork SmartOne (”ett ark i taget” funktionalitet) och pappershygienprodukter baserade på alternativa fibrer.

- Med Essitys forskning utvecklar vi mjukpappersproduktionen och bidrar till ett mer hållbart och cirkulärt samhälle, samtidigt som vi förbättrar människors hygien och hälsa. Det nya globala FoU-centret i Frankrike kommer att möjliggöra fortsatt utveckling av innovativa pappershygienprodukter och lösningar som uppfyller kundernas och konsumenternas höga förväntningar, säger Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity.

Det nya FoU-centret, beläget nära den nuvarande anläggningen, ska säkerställa att Essity behåller sina över 80 experter och ingenjörer som arbetar där idag.  

Förutom Frankrike har Essity FoU-center i Mexiko, Sverige, Tyskland och USA. År 2023 investerade Essity 1,7 miljarder kronor (cirka 1,2 procent av nettoomsättningen) i forskning och utveckling.