Prisregn över Metsä Groups mjukpappersverksamhet

EcoVadis ger internationella hållbarhetsbetyg inom miljömässigt och socialt ansvar över hela världen. Bedömningarna baseras på fyra teman: miljö, arbete och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling. Bild: Metsä Group

Metsä Groups mjukpappersverksamhet, inklusive verksamheten för mat- och bakplåtspapper, har fått det högsta betyget, platina, i EcoVadis utvärdering av hållbarhet och socialt ansvar för 2024. Det är femte året i rad som företaget får detta betyg, vilket placerar det bland den översta procenten av alla företag som utvärderats av EcoVadis. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.  

– Vi är stolta över att ha fått platinabetyget av EcoVadis för femte året i rad. Trots allt strängare kriterier uppfyllde vi kraven för ett platinabetyg, vilket bekräftar att vårt hållbarhetsarbete är mycket bra och har fått höga betyg av den globalt erkända organisationen EcoVadis, säger Esa Kaikkonen, CEO Metsä Tissue.

Metsä Tissue verkar för att främja bioekonomin och den cirkulära ekonomin genom att på ett effektivt sätt förädla nordiskt trä till högkvalitativa mjukpappersprodukter och mat- och bakplåtspappersprodukter. Våra hållbarhetsmål driver oss mot ständiga förbättringar, med målet att uppnå fossilfria bruk och produkter till 2030. Dessutom arbetar vi för att säkerställa att vår verksamhet är etisk och att vår arbetsplats är säker. Våra välkända varumärken som levererar allt detta till konsumenterna är Lambi, Serla, Tento, Mola, Katrin och SAGA.

EcoVadis ger internationella hållbarhetsbetyg inom miljömässigt och socialt ansvar över hela världen. Bedömningarna baseras på fyra teman: miljö, arbete och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling.