Ny teknik för svensk pappersindustri – Valmet stärker sin position med innovativ leverans

Valmet Advantage DCT 200. Bild: Valmet

Valmet, ledande inom processlösningar och tjänster för pappersindustrin, har nyligen tecknat ett avtal om att leverera två avancerade efterbehandlingslinjer för mjukpapper till Metsä Tissues anläggning i Mariestad, Sverige. Denna order följer en tidigare överenskommelse om leverans av Valmet Advantage DCT 200, en högpresterande mjukpapperslinje till samma anläggning. Leveranserna är en del av Metsä Tissues omfattande projekt "Future Mill", som syftar till att uppnå exceptionell miljömässig och operativ effektivitet.

- Vi har ett långvarigt samarbete med Valmet och genom deras senaste teknologier ser vi stora möjligheter att förbättra både effektiviteten och arbetsmiljön i vår produktion, förklarar Esa Paavolainen, projektledare på Metsä Tissue.

Order inkluderad i Valmets första kvartalsrapport 2024 De två nya efterbehandlingslinjerna, som beställdes under första kvartalet 2024, kommer att utrustas med den senaste teknologin för paketering och digitala lösningar för optimerad drift. Valmets omfattande erbjudande inkluderar även installation och utbildning samt support efter uppstart.

- Detta projekt är en av de första där vi levererar en helhetslösning som kombinerar vår mjukpapperslinje med efterbehandlingslösningar. Det är unikt på marknaden och stärker vårt erbjudande om integrerade fabrikskoncept, säger Gianfranco Agnusdei, försäljnings- och marknadschef på Valmets affärsenhet för efterbehandling av mjukpapper.

Tekniska detaljer och kundinformation

De två efterbehandlingslinjerna, Valmet Perini Constellation, utmärker sig genom hög effektivitet, flexibilitet och låg energiförbrukning. Detta representerar den senaste tekniken inom området och underlättar produktionen av mjukpappersrullar av högsta kvalitet.

Metsä Tissue, en del av Metsä Group, producerar hygien- och specialpapper för både konsumenter och professionella användare. Företagets omsättning för 2023 uppgick till 1,3 miljarder euro och de har cirka 2 500 anställda. Metsä Group ägs av Metsäliitto Osuuskunta, som i sin tur ägs av närmare 90 000 finska skogsägare.

Valmet är världsledande inom utveckling och leverans av processlösningar, automatisering och tjänster för massa-, papper- och energiindustrin. Företaget, med en industrihistoria som sträcker sig över 220 år, är noterat på Nasdaq Helsingfors och har sitt huvudkontor i Esbo. Med mer än 19 000 anställda globalt arbetar Valmet kontinuerligt för att främja teknisk innovation och kundframgång. Företagets omsättning under 2023 uppgick till ungefär 5,5 miljarder euro.

Källa: Valmet

 

 

 

 

4