Megafusion på massamarknaden avbryts

Suzano ska ha diskuterat med sina rådgivare om att lägga ett bud värt 15 miljarder dollar för International Paper. Arkivbild.

Den brasilianska massa- och pappersjätten Suzano har avslutat förhandlingar om ett övertagande av den amerikanska konkurrenten International Paper.

Suzano säger sig ha nått det maximala priset för hur mycket de är beredda att lägga upp för förvärvet.

Enligt medierapporter diskuterade Suzano med sina rådgivare om att lägga ett bud värt 15 miljarder dollar. Affären ska dock ha varit villkorad av att International Paper skulle backa från sitt avtal om att förvärva den brittiska pappers- och förpackningskoncernen DS Smith.

Suzano har bekräftat sitt intresse för International Paper, men framhåller att de aldrig hade ingått något avtal med International Paper eller lagt ett officiellt bud på företaget.

Uppenbarligen missnöjda med hur International Paper har agerat i ärendet, skriver Suzano: 

"Det är viktigt att betona att det alltid har varit en förutsättning för Suzano för att slutföra denna transaktion att parterna engagerade sig i den på privata, konfidentiella och vänskapliga villkor. Eftersom det inte var möjligt att gå vidare på detta sätt, har Suzano beslutat att avsluta förhandlingarna", tillägger den brasilianska koncernen.