Holmen Iggesund prisas för sitt hållbarhetsarbete

Foto: Holmen

Iggesunds Bruk har tilldelats EcoVadis Leadership Award 2021 för det hållbarhetsarbete som rapporterades in till det globala granskningsföretaget EcoVadis år 2020. Utmärkelsen innebär att kartongbruket rankas som ledande inom hållbarhetsområdet.

EcoVadis utför årligen 25 000 hållbarhetsutvärderingar av företag runt om i världen. År 2020 nådde Iggesunds Bruk 77 poäng av 100 möjliga i EcoVadis poängsystem. Denna höga poäng resulterade i att Iggesunds Bruk tillhörde topp 1 procent av alla företag som bedömdes av EcoVadis vid tidpunkten för färdigställandet och tilldelades därmed Ecovadis Platinum.

– Hållbarhet är verkligen kärnan i vår affär idag. Att få denna utmärkelse från EcoVadis betyder därför jättemycket för oss. Det visar att vi är på rätt väg och att vi har den ledande hållbarhetspositionen på marknaden som vi hela tiden strävar efter, säger Holmen Iggesunds affärsområdeschef Johan Nellbeck.

Utöver Iggesunds Bruk har kartongbruket i Workington samt pappersbruken Braviken och Hallsta har alla tilldelats Ecovadis Platinum.