AkzoNobel toppar hållbarhetsindex

Caterina Camerani, hållbarhetsansvarig på AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals. Foto: AkzoNobel
Caterina Camerani, hållbarhetsansvarig på AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals. Foto: AkzoNobel

Nu har rankingen av världens främsta hållbarhetsindex presenterats. Idag är det klart att färg- och kemiföretaget AkzoNobel för fjärde året i rad toppar materialindustrigruppen på Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som innehåller mer än 350 företag. Enligt AkzoNobel bidrar den svenska verksamheten bidrar till förstaplaceringen då företagets globala hållbarhetsgrupp finns i Göteborg.

Svensk-nederländska företaget AkzoNobel har för 10:e året i rad rankats bland de tre bästa inom sin kategori. AkzoNobels hållbarhetsspecialister i Göteborg har fått en alltmer betydelsefull funktion inom det globala industriföretaget.

- Utmärkelsen är ett kvitto på att det vi gör inom hållbarhet är rätt och vi är stolta över att återigen vara topprankade. DJSI tar tempen på den senaste globala hållbarhetsutvecklingen och visar därför att vi ligger i framkant. Resultatet använder vi för att se vad vi gör bra och för att identifiera förbättringsområden. Vi har ett livscykelperspektiv som även innefattar våra leverantörer och kunder, en avgörande faktor för att skapa hållbara lösningar. Rankingen är vi väldigt glada för, men vi lutar oss inte tillbaka utan arbetar med ständiga förbättringar och har många ambitiösa mål framför oss. Hållbarhet finns med i allt vi gör, säger Caterina Camerani, hållbarhetsansvarig på AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals, i ett pressmeddelande.

AkzoNobel är världens största färgföretag och en av de ledande producenterna av specialkemikalier.

Caterina Camerani, hållbarhetsansvarig på AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals.

Hållbarhetsgruppen i Sverige har funnits i 20 år. Under senaste året har hållbarhetsspecialisterna bland annat arbetat med ett projekt som prissätter samhällspåverkan i värdekedjan. Det är värdekedjan för kemikalier som används till blekning av pappersmassa som har studerats utifrån fyra kategorier: finansiella faktorer, natur, social påverkan och humana faktorer.