Fint pris till förpackning ”on-the-go”

Foto: BillerudKorsnäs

Vinsten i BillerudKorsnäs designtävling PIDA Tyskland går i år till ett team från Mediehögskolan i Stuttgart. Studenterna har lyckats skapa en smart och snygg förpackningslösning för mat intagen på språng, under namnet Ladhid, skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

Sedan drygt tio år tillbaka arrangerar BillerudKorsnäs PIDA, Packaging Impact Design Award, i samarbete med ledande universitet och högskolor i Frankrike, Tyskland och Sverige. Tävlingen uppmärksammar innovativa förpackningslösningar och arrangeras tre gånger årligen, en i vardera land. Årets tema, ”Style & Smart on the Go”, handlar om att utveckla smarta förpackningslösningar för måltider som äts på språng.

Tidigare i år har svenska och franska PIDA genomförts i Stockholm respektive Paris. Förra veckan presenterades vinnaren av tyska PIDA. Så här löd juryns motivering:

”Ladhid visar hur en förpackning kan vara såväl innovativ som användarvänlig och lätt att tillverka. Ladhid är gjord för att bära och äta en falafel i pitabröd. Den solfjäderformade, bärbara kartongförpackningen platsar perfekt i en modern och mobil livsstil. Förpackningen kan förses med ett lock för att undvika spill och ett bärhandtag gör den lätt att bära. Ladhid har visat sig vara en smart lösning för en enkel och kladdfri måltid för den som är på språng. Tack vare en mycket smart och funktionell vridmekanism, gör den flexibla solfjäderkonstruktionen att förpackingens storlek ändras av användaren själv. En lika finurlig som perfekt lösning”

Det vinnande teamet utgörs av Hanna Vayhinger, Edda Seemann, Johannes Wilhelm och Valentina Lehmann från Mediehögskolan i Stuttgart.