Valmet kommer att leverera en Advantage DCT 100TS tissueproduktionslinje till Papel San Francisco i Mexiko

Den nya TM 10-maskinen kommer att installeras vid företagets bruk i Mexicali och uppstarten är planerad till andra kvartalet 2025. Foto: Valmet

Den nya maskinen kommer att lägga till 30 000 ton mjukpapper per år till Papel San Franciscos nuvarande produktion av toalettpapper, hushållspapper och servetter, berättar Valmet i en pressrelease

Valmets leveransomfattning kommer att omfatta en Advantage DCT 100TS tissuemaskin. Maskinen kommer att vara utrustad med en OptiFlo-inloppslåda och en yankee-cylinder i gjuten legering.

Maskinen kommer också att ha Valmets Advantage-vävnadsteknologi inklusive en ViscoNip-press, en AirCap-kåpa och WetDust-dammsystemet.

Uppstart och driftsättning ingår i leveransen

Den nya mjukpappersmaskinen kommer enligt tillverkaren, att ha en bredd på 2,8 meter och en designhastighet på 2 200 m/min. Den kommer att lägga till 30 000 ton mjukpapper per år till Papel San Franciscos nuvarande produktion av toalettpapper, kökshanddukar och servetter.

Papel San Francisco har för närvarande fem Valmet-linjer i drift, startade mellan 2006 och 2020. TM 9 är för närvarande under leverans och kommer att starta 2024.

En milstolpe

Den kommande leveransen av TM 10 2025 kommer att markera en milstolpe för Valmet eftersom den innehåller den 100:e ViscoNip-pressen som Valmet har levererat till kunder globalt under åren. Pressen har uppmärksammats bland mjukpapperstillverkare för sin unika flexibilitet, enhetlighet, energibesparingsförmåga och högkvalitativa mjukpapper.

Källa: Pressmeddelande fr. Valmet