Databasen Paperbase nylanseras

Foto: Innventia

Innventia har lanserat en ny version av databasen Paperbase  som erbjuder möjlighet till federerad sökning, vilket innebär att man i en enda sökning får resultat från både internationella tidskrifter och forskningsrapporter från Innventia. En annan nyhet är möjligheten att direkt länkas till artiklar på internet.

Paperbase är en databas med referenser till teknisk, vetenskaplig och marknadsinriktad information. Den täcker hela kedjan från råvarans egenskaper till färdiga produkter, kemikalier och nya material. Databasen innehåller över 260 000 referenser till tidskriftsartiklar, konferensföredrag, forskningsrapporter, böcker m.m. från 1975 och framåt. Uppdatering  sker varje vecka. 

– De flesta stora skogsbolagen använder Paperbase som en första informationskälla och flera universitet finns bland kunderna. Styrkan med denna databas är att den skapas av experter med branschkännedom. Innventia och CTP är som ägare kvalitetsansvariga, säger Camilla Burman, bibliotekschef på Innventia och en av grundarna av databasen.

– Det finurliga är att vi kan erbjuda skräddarsydda konton åt företag. Det resulterar i adekvat information som även beaktar sekretessen i olika forskningsprogram, säger Camilla.